Pokud máte rádi kávu v dezertech, doporučuji tyhle sušenky zkusit. Jejich lehce kávovou vůni doprovází spojení másla a vanilky, které asi nikdy neomrzí. Ideální doplnění odpoledního šálku čaje nebo kávy! ☕
Recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Počet porcí: cca 20 ks
Doba přípravy: 30 minut + 1 hodina chlazení v lednici
Suroviny:
- 120 g hladké pšeničné mouky
- 30 g nepraženého kakaa dmBio
- 1 špetka soli
- 80 g změklého másla
- 35 g moučkového cukru
- 8 g vanilkového cukru dmBio
- 1 žloutek
- 40 ml silného espressa dmBio (zchladlého)
Postup:
- Mouku smíchejte s kakaem a solí.
- Máslo vyšlehejte s oběma cukry do světlé pěny. Pak zašlehejte žloutek a kávu.
- Do kávovo-máslové pěny prosejte sypké suroviny a rukou zpracujte v těsto. Zabalte do fólie a nechte 1 hodinu v lednici odpočinout.
- Z těsta vytvarujte kuličky, které rukou vytvarujte do tvaru zrna. Tupou stranou příborového nože je pak uprostřed nařízněte. Dejte pozor, aby nářez nebyl moc hluboký.
- Sušenky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10-12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Po upečení nechte úplně vychladnout. Dobrou chuť! 🙂


Zatím žádné příspěvky