Dezerty Sladké

Nepečené ananasové řezy

O nepečené ananasové řezy se na mém Instagramu projevil celkem velký zájem, až mě to překvapilo. Po přečtení receptu totiž zjistíte, že jsou hrozně jednoduché – nic se nemusí péct, jen se musí nějakou dobu chladit. Nejlepší je připravit večer a pak druhý den krásně vychlazené jíst třeba ke svačině. Mohla bych vás odkázat na jeden z už velmi podobných receptů, jako jsou jsou borůvkové řezy nebo nepečený mangový dort, ale je pravda, že množství surovin je u těchto řezů trochu jiné, tak raději přidávám recept i na ně. Aby jste se v tom neztratili a nemuseli nic hledat!

Nepečené ananasové řezy

Počet porcí: cca 8 ks (forma o velikost 20 x 20 cm)

Doba přípravy: 30 minut + nejméně 4 hodiny chlazení

Suroviny na korpus:

  • 300 g ovesných digestivních sušenek (použila jsem značku Gullón)
  • 100 g změklého másla
  • 2-3 lžíce mléka (je možné, že nebudou potřeba)

Suroviny na náplň:

  • 500 g čerstvého ananasu
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 lžíce agarového prášku*
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • Agar agar je řasa, která po namočení a krátkém varu funguje stejně jako želatina. Dá se koupit v obchodech se zdravou výživou, pokud ho nemáte a nechcete shánět, lze samozřejmě použít želatinu. Pak se řiďte podle návodu na obalu. O tom, jak používat agar agar, se hodně rozepisuju u nepečeného mangového dortu 😊

Postup:

  • Ovesné sušenky nadrťte nebo rozmixujte najemno. V míse je smíchejte s máslem. Vznikne těsto, které by mělo držet pohromadě (pokud se drobí, přidejte 2-3 lžíce mléka).
  • Formu vyložte pečícím papírem tak, aby papír přesahoval okraje. Když papír lehce namočíte vodou, bude se s ním lépe manipulovat. Těsto rukou rovnoměrně vtlačte na dno formy.
  • Tvaroh rozmíchejte s citronovou šťávou a medem.
  • Ananas rozmixujte na jemné pyré. To dejte do menšího hrnce, vmíchejte agarový prášek a přiveďte k varu. Teplotu mějte na mírném stupni a během vaření pořád míchejte, aby se pyré nepřichytilo. Nechte projít varem alespoň 2-3 minuty.
  • Pyré s agarem odstavte ze sporáku a promíchejte se 3 lžícemi ochuceného tvarohu. Tvaroh postupně vmíchejte k pyré celý. Pak ochutnejte a případně přidejte další citronovou šťávu nebo med.
  • Ananasovo-tvarohovou směs vlijte na připravený korpus a vložte do lednice. Nechte přes noc nebo minimálně 4 hodiny vychladit.
  • Kokosové plátky na sucho orestujte na pánvi.
  • Řezy ozdobte maracujou, čerstvou mátou a orestovanými kokosovými plátky. Dobrou chuť! 🙂
Nepečené ananasové řezy

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat