Menu

Recept Nepečené ananasové řezy

  • 30 minut + chlazení

O nepečené ananasové řezy se na mém Instagramu projevil celkem velký zájem, až mě to překvapilo. Po přečtení receptu totiž zjistíte, že jsou hrozně jednoduché – nic se nemusí péct, jen se musí nějakou dobu chladit. Nejlepší je připravit večer a pak druhý den krásně vychlazené jíst třeba ke svačině. 

Suroviny

na cca 12 ks (forma o velikosti 20x20 cm)
  • 300 g ovesných digestivních sušenek (použila jsem značku Gullón)
  • 100 g změklého másla
  • 2-3 lžíce mléka (je možné, že nebudou potřeba)
  • 500 g čerstvého ananasu
  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 lžíce agarového prášku*
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

  1. Ovesné sušenky nadrťte nebo rozmixujte najemno. V míse je smíchejte s máslem. Vznikne těsto, které by mělo držet pohromadě (pokud se drobí, přidejte 2-3 lžíce mléka).
  2. Formu vyložte pečícím papírem tak, aby papír přesahoval okraje. Když papír lehce namočíte vodou, bude se s ním lépe manipulovat. Těsto rukou rovnoměrně vtlačte na dno formy.
  3. Tvaroh rozmíchejte s citronovou šťávou a medem.
  4. Ananas rozmixujte na jemné pyré. To dejte do menšího hrnce, vmíchejte agarový prášek a přiveďte k varu. Teplotu mějte na mírném stupni a během vaření pořád míchejte, aby se pyré nepřichytilo. Nechte projít varem alespoň 2-3 minuty.
  5. Pyré s agarem odstavte ze sporáku a promíchejte se 3 lžícemi ochuceného tvarohu. Tvaroh postupně vmíchejte k pyré celý. Pak ochutnejte a případně přidejte další citronovou šťávu nebo med.
  6. Ananasovo-tvarohovou směs vlijte na připravený korpus a vložte do lednice. Nechte přes noc nebo minimálně 4 hodiny vychladit.
  7. Kokosové plátky na sucho orestujte na pánvi.
  8. Řezy ozdobte maracujou, čerstvou mátou a orestovanými kokosovými plátky. Dobrou chuť! :)

Nestačilo? Přidejte si!