Tenhle dort má několik obrovských výhod… a jednu nevýhodu. Zvládne ho naprosto každý, i ten, kdo ze sladkého šílí, mají ho rádi hlavně děti (protože palačinky), můžete použít jakoukoliv marmeládu, krém a ovoce, které máte rádi… Nevýhoda? Je sice neskutečně jednoduchý, ale to smažení palačinek trvá. Palačinka po palačince, potírání spousty vrstev, připravte si na to klidně i dvě hodiny. Přitom taková blbost, co? Na druhou stranu, s nějakým sofistikovaným dortem taky nebudete hotoví raz dva. Tak vytáhněte pánev a jdeme na to 🙂

Počet porcí: 1 dort (průměr cca 20 cm)
Doba přípravy: 1,5 hodiny + 2 hodiny chlazení
Ingredience na těsto:
- 250 g celozrnné ječné mouky (jemně mleté)
- 550 ml mléka (použila jsem rýžové)
- 3 vejce
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 špetka soli
- olej na smažení palačinek
Na náplň:
- 500 g plnotučného tvarohu (použila jsem farmářský)
- 100 ml kokosového mléka (na rozředění tvarohu, pokud máte tekutější tvaroh z vaničky, nebude potřeba)
- šťáva z 1 limetky
- 4 lžíce tekutého medu
- 200 g jahodové marmelády
Postup:
- Mouku prošlehejte s mlékem, vejci, cukrem a špetkou soli. Těsto dejte do lednice na 30 minut odpočinout.
- Mezitím si připravte náplň. Tvaroh vyšlehejte s kokosovým mlékem, vanilkovým extraktem, šťávou z limetky a medem.
- Rozehřejte pánev. Na trošce oleje z těsta opékejte palačinky z každé strany 1-2 minuty. Mělo by vzniknout cca 16 palačinek o průměru 20 cm – závisí na velikosti vaší pánve. 🙂
- Hotové palačinky potírejte nejdříve 2 lžícemi tvarohové směsi, pak 1 lžící jahodové marmelády. Palačinky skládejte na sebe. Dejte vychladit alespoň na 1 hodinu do lednice.
- Dort ozdobte čerstvými jahodami. Dobrou chuť! 🙂


Zatím žádné příspěvky