Recepty

Polentový chléb s cuketou a parmazánem

Velmi jednoduchý slaný chléb, který každý zvládne levou zadní. Stačí vše smíchat dohromady a dát péct. Je skvělý k vajíčkům nebo k nějaké luštěninové pomazánce. Nezapomeňte, že všechny suroviny musí mít před pečením pokojovou teplotu! 🙂

Recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Polentový chléb s cuketou a parmazánem

Počet porcí: chlebová forma o velikosti 20x10x10 cm

Doba přípravy: 45 minut

Suroviny:

Postup:

  1. Formu na chléb vymastěte máslem a vysypte polentou. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Cuketu nastrouhejte nahrubo.
  3. V jedné míse smíchejte mouku, polentu, sůl, kypřící prášek, pepř a nastrouhaný parmazán.
  4. V druhé prošlehejte vejce, pivo a olivový olej. Pak přimíchejte cuketu.
  5. Tekuté suroviny vlijte k sypkým. Rychle promíchejte.
  6. Těsto vlijte do formy. Pečte 35-40 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
  7. Chléb nechte na mřížce zcela vychladnout, až pak ho vyklápějte z formy. Dobrou chuť! 🙂
Polentový chléb s cuketou a parmazánem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat