Velmi jednoduchý slaný chléb, který každý zvládne levou zadní. Stačí vše smíchat dohromady a dát péct. Je skvělý k vajíčkům nebo k nějaké luštěninové pomazánce. Nezapomeňte, že všechny suroviny musí mít před pečením pokojovou teplotu! 🙂
Recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Počet porcí: chlebová forma o velikosti 20x10x10 cm
Doba přípravy: 45 minut
Suroviny:
- 1 plátek másla na vymaštění formy
- 200 g cukety
- 150 g pšeničné hladké mouky dmBio
- 150 g instantní polenty dmBio + na vysypání formy
- 6 g soli
- 8 g kypřícího prášku do pečiva dmBio
- 1/2 lžičky černého mletého pepře
- 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 2 vejce
- 200 ml světlého piva
- 50 ml olivového oleje dmBio
Postup:
- Formu na chléb vymastěte máslem a vysypte polentou. Troubu předehřejte na 190 °C.
- Cuketu nastrouhejte nahrubo.
- V jedné míse smíchejte mouku, polentu, sůl, kypřící prášek, pepř a nastrouhaný parmazán.
- V druhé prošlehejte vejce, pivo a olivový olej. Pak přimíchejte cuketu.
- Tekuté suroviny vlijte k sypkým. Rychle promíchejte.
- Těsto vlijte do formy. Pečte 35-40 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
- Chléb nechte na mřížce zcela vychladnout, až pak ho vyklápějte z formy. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky