Menu

Recept Polentový chléb s cuketou a parmazánem

  • 45 minut

Velmi jednoduchý slaný chléb, který každý zvládne levou zadní. Stačí vše smíchat dohromady a dát péct. Je skvělý k vajíčkům nebo k nějaké luštěninové pomazánce. Nezapomeňte, že všechny suroviny musí mít před pečením pokojovou teplotu! 

Recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Suroviny

1 chléb (forma o velikosti 20x10x10 cm)
  • 1 plátek másla na vymaštění formy
  • 200 g cukety
  • 150 g pšeničné hladké mouky
  • 150 g instantní polenty + na vysypání formy
  • 6 g soli
  • 8 g kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky černého mletého pepře
  • 50 g najemno nastrouhaného parmazánu
  • 2 vejce
  • 200 ml světlého piva
  • 50 ml olivového oleje

Postup:

  1. Formu na chléb vymastěte máslem a vysypte polentou. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Cuketu nastrouhejte nahrubo.
  3. V jedné míse smíchejte mouku, polentu, sůl, kypřící prášek, pepř a nastrouhaný parmazán.
  4. V druhé prošlehejte vejce, pivo a olivový olej. Pak přimíchejte cuketu.
  5. Tekuté suroviny vlijte k sypkým. Rychle promíchejte.
  6. Těsto vlijte do formy. Pečte 35-40 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
  7. Chléb nechte na mřížce zcela vychladnout, až pak ho vyklápějte z formy. Dobrou chuť! 

Nestačilo? Přidejte si!