Recepty Sladké

Velikonoční cukroví

Cukroví, které zpestří každý velikonoční stůl, ale rozhodně doporučuji se s ním neomezovat jen na velikonoční svátky a tvary. Těsto je výborné a poslouží k jakékoliv příležitosti 🙂

Velikonoční cukroví

Počet porcí: cca 20 ks

Doba přípravy: 45 minut + odležení těsta v lednici

Suroviny:

  • 200 g hladké pšeničné mouky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka mleté vanilky
  • 125 g másla
  • 40 g cukru
  • kůra a šťáva z 1/2 citrónu
  • marmeláda na slepování (měla jsem pomerančovou)
  • kešu máslo a jedlé květy na zdobení

Postup:

  1. Mouku smíchejte se solí a vanilkou.
  2. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé pěny. Pak zašlehejte citrónovou šťávu a kůru.
  3. Vše spojte a rukou zpracujte těsto. Zabalte do folie a dejte do lednice alespoň na 1 hodinu odpočinout.
  4. Na pomoučené ploše vyválejte z těsta plát tenký cca 0,5 cm. Vykrajujte libovolné tvary, které dávejte na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Pečte 10-12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C.
  6. Upečené kousky slepujte k sobě marmeládou. Vršek potírejte jemnou vrstvou kešu másla a ozdobte jedlými květy. Dejte na talíř tak, aby se sušenky nedotýkaly a nechte zaschnout. Já je takto nechala do druhého dne v lednici. Po čase se máslo do sušenek vsákne a poleva bude držet tvar. Dobrou chuť a hezké Velikonoce 🙂
Velikonoční cukroví
Velikonoční cukroví

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat