Dlouho jsem jackfruitu odolávala. Respektive na něj sbírala odvahu. Bude to jedlý? Nesmrdí to? Nebude problém to ochutit? Pak jsem ho vyzkoušela s mou oblíbenou kombinací koření a zjistila, jak velkou jsem s tím otálením dělala chybu. Je totiž výborný! Sám o sobě tolik výrazný není, ale když ho dobře ochutíte, je skvělou náplní nejenom do burrita, ale taky do burgerů, sendvičů nebo do tacos. Strukturou připomíná trhané vepřové. A navíc, jackfruit není nutné nějak složitě shánět, koupíte ho ve všech prodejnách i na e-shopu drogerie dm. Ve spolupráci s nimi také vznikl tento recept. A jestli třeba i vy s jackfruitem váháte, moc vám doporučuju ho zkusit! 🙂
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience na jackfruitovou náplň:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1 balení jackfruitu natur dmBio (200 g)
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička sladké mleté papriky dmBio
- 1/2 lžičky mletého chilli
- 50 ml vody
- 50 g rajčatového protlaku dmBio
- 1 lžíce jablečného octa dmBio
- 1/2-1 lžička třtinového cukru
- 1/4 lžičky soli
Ingredience na burrito:
- 2 velké pšeničné tortilly na burrito
- 180 g paprikové pomazánky dmBio
- 2 velké listy ledového salátu
- 4 lžíce nakládané sladké kukuřice
- 100 g cherry rajčátek
- červená, zelená a žlutá chilli paprička
- 1 hrst čerstvého koriandru

Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej. Jackfuit restujte na mírném stupni zhruba pět minut, pak ho zasypte římským kmínem, paprikou a mletým chilli. Restujte další dvě minuty.
- Přimíchejte protlak, vodu a nechte minutku, dvě probublat. V tuto chvíli by se jackfruit měl už trochu sám od sebe rozpadat na vlákna. Dochuťte jablečným octem, cukrem a solí. Nechte vychladnout a to, co se nerozpadlo, natrhejte pomocí vidličky.
- Cherry rajčátka nakrájejte na kostičky, chilli papričky na kolečka. Cheddar nastrouhejte a koriandr nakrájejte najemno.
- Tortilly nahřejte na suché pánvi. Pak je potřete bohatou vrstvou pomazánky, obložte natrhaným salátem a připraveným jackfruitem. Posypte kukuřicí, cherry rajčátky, chilli papričkami, cheddarem a koriandrem.
- Tortilly zabalte do burrita (nejdříve překlopte boční strany ke středu, pak celé zabalte do ruličky). Dejte na suchou pánev a asi 2 minuty zapékejte na mírném stupni. Pak rozkrojte a hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky