Menu

Recept Domácí digestivní sušenky

Říkala jsem si, jak jsou digestivní sušenky notoricky známá věc, a ono ne! Není to nic super speciálního. Jsou to méně sladké sušenky s vyšším obsahem vlákniny a mírně slanou chutí. To je celé :) Klasicky se dávají do korpusů nepečených dezertů. Vždycky je kupuju, ale včera jsem zkusila své vlastní a jsou fakt výborný.

Suroviny

cca 20 ks
  • 50 g špaldových/ovesných vloček
  • 120 g hladké pšeničné mouky
  • 1 g soli
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 10 ml citrónové šťávy

Postup:

  1. Vločky rozmixujte na mouku. Smíchejte s pšeničnou moukou, solí a kypřícím práškem.
  2. Máslo vyšlehejte s cukrem, žloutkem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou do pěny. Promíchejte se sypkými surovinami. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu odležet.
  3. Těsto rozválejte na placku silnou cca 5 mm a vykrajujte obdélníčky. Pečte na pečícím papíru 12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Po upečení sušenky nechte úplně vychladnout, jsou křehké. Dobrou chuť! :)

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky