Čokoládovo-arašídové košíčky. Jejich původní záměr byl vytvořit něco rychlého a sladkého do pusy, ale protože jsou fakt dekadentně dobré, dají se směle použít i jako vánoční cukroví. Jejich výhoda? Potřebujete na ně jenom 4 suroviny, papírové košíčky – a mrazák!

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Počet porcí: 12 kusů
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 100 g čokolády (použila s 85 % kakaa)
- 3 lžíce pražených arašídů
- 4 lžíce arašídového másla
- 2 lžíce kokosového oleje
Postup:
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a tu nalijte do košíčků jako první vrstvu. Dejte do mrazáku zatuhnout.
- Nadrťte arašídy na větší kousky. Arašídové máslo rozmíchejte spolu s rozpuštěným kokosovým olejem.
- Jakmile čokoládová vrstva ztuhne, posypte ji nadrcenými arašídy a polijte arašídovým máslem. Dejte opět do mrazáku zatuhnout.
- Třetí vrstvu vytvoříte jako první – rozpuštěnou čokoládou – kterou posypejte arašídy. Dejte naposled na deset minut do mrazáku a voilà, máte hotovo!
PS: V mrazáku vydrží klidně měsíc, jen je tam strčte na tajňačku. Jinak do Vánoc zmizej. 😊 Dobrou chuť!
PSS: Další inspiraci na rychlé nepečené cukroví najdete tady.

Čokoládové košíčky s arašídovým máslem
Zatím žádné příspěvky