Menu

Recept Nepečený mangový dort

Tenhle dortík jsem dělala na podzim k mým narozeninám. A i když jsem ho zvládla ještě před snězením nafotit, k sepsání receptu jsem se dostala až teď. A ono to vlastně vůbec neva. Teď ho stejně oceníte mnohem víc! Mango má ještě pořád svou sezónu a tenhle fitness friendly dortík si můžete dát, i když se stále pevně držíte novoročních předsevzetí. Tak co, jdeme na něj?

Suroviny

1 dort (cca 8 ks)

Na náplň:

  • 1 zralé mango
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce agarových vloček nebo 1 lžíce agarového prášku*
  • 2 dcl vody
  • maliny, máta na ozdobu

Na korpus:

  • 100 g ovesné mouky (nebo jemných ovesných vloček)
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 30 g másla + na vytření formy
  • 3 lžíce medu

Postup:

  1. Agarové vločky zalijte vodou a nechte je hodinu vsakovat vodu. Tenhle krok lze vynechat, pokud používáte agarový prášek.
  2. Na korpus smíchejte mouku nebo ovesné vločky, kokos, máslo a med. Hmotu vtlačte do formy lehce vymazané máslem a pečte 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Pak nechte vychladnout.
  3. Tvaroh rozmíchejte s citronovou šťávou.
  4. Mango oloupejte a rozmixujte na jemné pyré. Dejte do menšího hrnce, vmíchejte namočené agarové vločky nebo agarový prášek a na mírném ohni asi 5-8 minut ohřívejte, dokud se vločky/prášek nerozpustí. Pyré pořád míchejte, aby se nepřichytilo.
  5. Pyré s agarem nechte pár minut vychladnout a poté promíchejte s tvarohem. V téhle fázi je fajn směs ochutnat a zjistit, zda potřebuje další citronovou šťávu nebo nějaké sladidlo. Podle mě sladit nepotřebuje, mango ji osladí dost 
  6. Směs vlijte do připraveného korpusu a vložte do lednice. Nechte přes noc vychladit. Do druhého dne náplň krásně ztuhne.
  7. Dort ozdobte čerstvými malinami a mátou. Dobrou chuť! 

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Předkrmy a pomazánky