Menu

Recept Domácí veganská majonéza

Tofu majonéza je moc dobrá dohromady s čerstvými bylinkami (třeba kopr je v ní super) nebo domácí hořčicí. Majónezu můžete používat jak do těstovinových salátů, do burgerů, pečiva nebo jíst jen tak, s pečenou zeleninou. Jak vidíte, výhod domácí majonézy je spoustu, takže hurá na ni!

Suroviny

na 4 porce
  • 150 gramů hedvábného tofu
  • 2 snítky čerstvého kopru
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky soli
  • 1 špetka černého pepře

Postup:

  1. Hedvábné tofu vyndejte z krabičky, nechte pořádně odkapat od nálevu a osušte papírovou utěrkou.
  2. Kopr nakrájejte na jemno.
  3. Osušené tofu dejte do mixéru a rozmixujte ho společně s ostatními surovinami. Ochutnejte a případně dochuťte podle vašich představ. V ledničce uchovávejte nejdéle tři dny.

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky