Menu

Recept Pražené mandle 2x jinak

Pražené mandle jsou výborné sami o sobě, ale občas stojí za to k nim přihodit pár surovin navíc, pak je to naprostá pecka. Nejčastěji ochucuji mandle na 2 způsoby: jedny jsou bylinkové, druhé sladko kyselé a lehce pikantní se sezamem. Super jen tak, na zobání... nebo jako něco na křupnutí do salátu :)

Suroviny

na 4 porce

Suroviny na sladkokyselé mandle:

  • 100 g mandlí
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce tamarindové pasty
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžička bílého sezamu
  • 1 lžíce sezamového oleje

Na rozmarýnové mandle:

  • 100 g mandlí
  • 4 snítky rozmarýnu
  • 1-2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky maldonské soli

Postup:


  1. Suroviny smíchejte s mandlemi a rovnoměrně rozložte na plech vyložený pečícím papírem.
  2. Pečte cca 10 minut na 180 °C, pak mandle promíchejte a nechte zapékat dalších 10 minut.
  3. Nechte vychladnout a je to :)

Nestačilo? Přidejte si!

  • Obědy a večeře
  • Luštěniny
30 minut
  • Obědy a večeře
  • Těstoviny a gnocchi
30 minut