Menu

Recept Gnocchi s pečenými rajčaty a mozzarellou

Asi všichni chceme v parných dnech trávit v kuchyni jen tolik času, kolik je nezbytné. Tohle jídlo je přesně pro tyhle chvíle, je lehké, z letních surovin, dá se jíst i studené a nezabere moc času. Pokud za žádnou cenu nechcete zapínat troubu, protože už tak doma máte jak ve skleníku, rajčata s cibulí se dají orestovat i na pánvi. Pečení zeleniny ale vřele doporučuju, cibule krásně zesládne, rajčata dostanou intenzivnější chuť… a se spoustou čerstvých bylinek je to pecka. Ti, co nokům nefandí, nechť uvaří místo noků těstoviny :)

Suroviny

na 2 porce
  • 250 g barevných cherry rajčátek
  • 1 velká červená cibule
  • 300 g bramborových gnocchi
  • 1 lžička sušené bazalky
  • čerstvá bazalka
  • čerstvý tymián
  • 125 g kuliček mozzarelly
  • olivový olej na dochucení (není nutné)
  • sůl a černý mletý pepř podle chuti

Postup:

  1. Rajčátka rozkrojte na poloviny. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 15 minut na 170 °C.
  2. Mezitím uvařte gnocchi – postupujte podle návodu. Já je hodím do vroucí osolené vody a vařím tak 2-3 minuty. Pak scedím a hned dávám k upečeným rajčatům. Podle chuti osolte, opepřete, posypte sušenou bazalkou a promíchejte.
  3. Přidejte kuličky mozzarelly, čerstvou bazalku a tymián. Můžete ještě dochutit pár kapkami olivového oleje. Pak hned podávejte. Dobrou chuť! :) 

Nestačilo? Přidejte si!

  • Obědy a večeře
  • Luštěniny
30 minut
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc