Menu

Recept Ovesná kaše přes noc s borůvkami

Ovesná kaše přes noc je ta nejlepší snídaně, když už večer víte, že ráno nebudete stíhat. Večer připravíte a ráno jen vytáhnete z ledničky a jíte. Už jsem ji zkoušela s všemožným ovocem, ale kombinace s borůvkami a kokosem zatím jednoznačně vede. Do kaše lze podle libosti přidat jogurt, protein, kokos, ořechy nebo jakákoliv semínka, a hlavně, ráno ušetří aspoň 10 minut navíc. A každá minuta navíc v posteli se počítá, no ne? :)

Suroviny

na 2 porce
  • 100 g ovesných vloček
  • 100 ml ovesného mléka (lze použít jakékoliv)
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1,5-2 lžíce agávového sirupu nebo tekutého medu
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 lžíce chia semínek
  • 100 g mražených borůvek

Postup:

  1. Ovesné vločky smíchejte s mlékem, jogurtem, 1 lžící sirupu nebo medu, kokosem a chia semínky.
  2. Polovinu mražených borůvek rozmixujte. Promíchejte zhruba se 2/3 připravené směsi z ovesných vloček.
  3. Borůvkovou vrstvu dejte do skleniček, na ni navrstvěte zbytek směsi.
  4. Ozdobte druhou polovinou nerozmixovaných borůvek, zakápněte zbylým sirupem nebo medem. Dejte do lednice a nechte přes noc odpočívat.
  5. Druhý den vytáhněte z lednice (vytahuju zrhuba 15 minut před jídlem, aby kaše nebyla moc studená) a jezte! Dobrou chuť! :)

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky