Menu

Recept Tofu s rajčaty

Máte chuť přidat trochu Asie do kuchyně a zároveň si nechcete lámat hlavu nad nedostupnými surovinami? Uvařte si tofu s rajčaty!

Je to jednoduché, rychlé a chutné jídlo, na které nepotřebujete nic speciálního. Všechny suroviny lze sehnat velmi snadno. Pokud chcete něco ostřejšího, přidejte chilli papričku, ale tradiční verze není příliš pálivá. O to výraznější je právě chuť rajčat, česneku, jarní cibulky a rybí omáčky. Tu můžete nahradit klasickou solí, pokud chcete vege verzi.

Suroviny

na 2 porce
  • 400 g přírodního tofu
  • 1 velký stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 4 rajčata
  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • sezamový olej
  • 1 lžíce sriracha omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1/2 lžičky cukru
  • jasmínová rýže k podávání

Postup:

  1. Tofu nakrájejte na plátky silné cca 1 cm. Česnek nakrájejte na plátky, jarní cibulku na kolečka a čerstvá rajčata na malé kousky.
  2. V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm tofu z obou stran dozlatova.
  3. Přidejte česnek a restujte další 2 minuty, aby se rozvoněl. Dejte pozor, ať se nepřipálí, pak zhořkne – podle potřeby přidejte další olej.
  4. Do pánve přidejte čerstvá rajčata a rajčata z plechovky. Duste cca 5 minut.
  5. Jakmile budou rajčata měkká, vmíchejte sriracha a rybí omáčku, cukr, jarní cibulku a další minutku poduste.
  6. Podávejte s rýží a jarní cibulkou. Dobrou chuť!

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky