Menu

Recept Pohanková krupicová kaše

Vždycky, když jsem nemocná nebo mi něco je, mám chutě na jídla z dětství. Loupáčky, pribiňáček, nudle s mákem, knedlíky s vajíčkem nebo krupicová kaše. Právě po té moje chuťové pohárky prahly nejvíc, ale neměla jsem doma pšeničnou krupici. Zkusila jsem ji s pohankovou a taky byla výborná!

Suroviny

na 2 porce
  • 500 ml (mandlového) mléka
  • 60 g pohankové krupice
  • 1 větší špetka soli
  • 1 lžíce (mandlového) másla
  • skořice
  • ovoce a máta na ozdobení

Postup:

  1. Krupici dejte do hrnce a zalijte mlékem. Rozmíchejte metličkou a nechte namáčet přes noc v lednici anebo alespoň hodinu.
  2. Krupici osolte a pozvolna a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 3-4 minuty do zhoustnutí.
  3. Kaši dejte bokem a vmíchejte skořici a máslo. Dejte na talíř a ozdobte podle své fantazie a chuti. Dobrou chuť! :)

Nestačilo? Přidejte si!

  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
1 hodina + cca 90 minut kynutí
  • Dezerty
  • Obiloviny a mouka
45 minut + chlazení přes noc
  • Předkrmy a pomazánky