Recepty Sladké

Domácí digestivní sušenky

Říkala jsem si, jak jsou digestivní sušenky notoricky známá věc, a ono ne! Není to nic super speciálního. Jsou to méně sladké sušenky s vyšším obsahem vlákniny a mírně slanou chutí. To je celé 🤗 Klasicky se dávají do korpusů nepečených dezertů. Vždycky je kupuju, ale včera jsem zkusila své vlastní a jsou fakt výborný 👌

Domácí digestivní sušenky

Počet porcí: cca 20 ks

Doba přípravy: 30 minut + 1 hodina odležení

Suroviny:

  • 50 g špaldových/ovesných vloček
  • 120 g hladké pšeničné mouky
  • 1 g soli
  • 6 g kypřícího prášku do pečiva
  • 100 g másla
  • 30 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 10 ml citrónové šťávy

Postup:

  1. Vločky rozmixujte na mouku. Smíchejte s pšeničnou moukou, solí a kypřícím práškem.
  2. Máslo vyšlehejte s cukrem, žloutkem, vanilkovým extraktem a citrónovou šťávou do pěny. Promíchejte se sypkými surovinami. Těsto zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu odležet.
  3. Těsto rozválejte na placku silnou cca 5 mm a vykrajujte obdélníčky. Pečte na pečícím papíru 12 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Po upečení sušenky nechte úplně vychladnout, jsou křehké. Dobrou chuť! 🙂
Domácí digestivní sušenky
Domácí digestivní sušenky

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat