Tento recept perfektně splňuje moje požadavky na jídlo v létě: je jednoduché, rychlé, osvěžující, ale současně výživné. Hodí se i jako krabičkový oběd do práce, kde vám ho možná budou všichni obdivovat nebo tiše závidět. Jestli na něm najdete chybu, dejte mi vědět! 🙂
Tento recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2 porce
Suroviny:
- 150 gramů tříbarevné quinoi dmBio
- 300 ml vody
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 10 sušených rajčat v oleji dmBio
- 125 g cherry rajčátek
- ¼ červené cibule
- Šťáva z 1 citrónu
- Sůl, černý mletý pepř
- 150 g sýru halloumi
- 125 g pomazánky rajčata & quinoa dmBio
- 2 lžíce piniových oříšků dmBio
Postup:
- Quinou dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte na mírném stupni zhruba 20 minut. Uvařenou quinou nechte zchladnout.
- Petrželku a bazalku nakrájejte najemno, sušená rajčata na menší kousky, cherry rajčátka na půlky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
- Uvařenou quinou promíchejte s citrónovou šťávou, bylinkami, sušenými rajčaty, cherry rajčátky a cibulí. Podle chuti osolte a opepřete.
- Halloumi sýr nakrájejte na kostičky velké cca 1,5 x 1,5 cm. Kostičky napíchněte na grilovací špejle.
- Špízy dejte na rozpálený gril nebo grilovací pánev s trochou oleje. Grilujte dozlatova ze všech stran.
- Podávejte s připraveným salátem, rajčatovou pomazánkou a piniovými oříšky. Dobrou chuť!

Zatím žádné příspěvky