Recepty Saláty

Grilované halloumi špízy se salátem z barevné quinoi

Tento recept perfektně splňuje moje požadavky na jídlo v létě: je jednoduché, rychlé, osvěžující, ale současně výživné. Hodí se i jako krabičkový oběd do práce, kde vám ho možná budou všichni obdivovat nebo tiše závidět. Jestli na něm najdete chybu, dejte mi vědět! 🙂

Tento recept vznikl ve spolupráci s drogerií dm.

Grilované halloumi špízy se salátem z barevné quinoi

Doba přípravy: 30 minut

Počet porcí: 2 porce

Suroviny:

Postup:

  1. Quinou dejte do hrnce a zalijte vodou. Vařte na mírném stupni zhruba 20 minut. Uvařenou quinou nechte zchladnout.
  2. Petrželku a bazalku nakrájejte najemno, sušená rajčata na menší kousky, cherry rajčátka na půlky. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka.
  3. Uvařenou quinou promíchejte s citrónovou šťávou, bylinkami, sušenými rajčaty, cherry rajčátky a cibulí. Podle chuti osolte a opepřete.
  4. Halloumi sýr nakrájejte na kostičky velké cca 1,5 x 1,5 cm. Kostičky napíchněte na grilovací špejle.
  5. Špízy dejte na rozpálený gril nebo grilovací pánev s trochou oleje. Grilujte dozlatova ze všech stran.
  6. Podávejte s připraveným salátem, rajčatovou pomazánkou a piniovými oříšky. Dobrou chuť!
Grilované halloumi špízy se salátem z barevné quinoi

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat