Z mraženého hrášku si ji můžete udělat po celý rok, ale k jaru prostě tak nějak sedí víc. Já ji mám ráda s bazalkovým pestem, které ke sladké chuti hrášku dokonale padne. Hezké jarní dny všem! 🙂

Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4
Ingredience:
- 1 cibule
- 1 středně velký brambor
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 300 g čerstvého (už vyloupaného) nebo mraženého hrášku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 hrst čerstvé bazalky
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce piniových oříšků
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
- 100 ml ovesné smetany
Postup:
- Cibuli a brambor oloupejte a nakrájejte. Olej zpěňte v hrnci a zeleninu orestujte.
- Mražený hrášek dejte do vody a nechte rozmrazit. Pak propláchněte a nechte okapat. U čerstvého hrášku tento krok samozřejmě vynechte 🙂
- Hrášek přidejte k zelenině a zalijte vývarem. Vařte 15 minut.
- Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku rozmixujte s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
- Hrášek se zeleninou rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Ochuťte solí, pepřem, ovesnou smetanou a 2 lžícemi připraveného bazalkového pesta. Zbytek pesta použijte na ozdobení polévky. Podávejte s čerstvým chlebem nebo semínkovými krekry. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky