Bezlepkové Polévky & Krémy Recepty

Hrášková polévka s bazalkovým pestem

Z mraženého hrášku si ji můžete udělat po celý rok, ale k jaru prostě tak nějak sedí víc. Já ji mám ráda s bazalkovým pestem, které ke sladké chuti hrášku dokonale padne. Hezké jarní dny všem! 🙂

Hrášková polévka s bazalkovým pestem

Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 4

Ingredience:

  • 1 cibule
  • 1 středně velký brambor
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 300 g čerstvého (už vyloupaného) nebo mraženého hrášku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce piniových oříšků
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • 100 ml ovesné smetany

Postup:

  1. Cibuli a brambor oloupejte a nakrájejte. Olej zpěňte v hrnci a zeleninu orestujte.
  2. Mražený hrášek dejte do vody a nechte rozmrazit. Pak propláchněte a nechte okapat. U čerstvého hrášku tento krok samozřejmě vynechte 🙂
  3. Hrášek přidejte k zelenině a zalijte vývarem. Vařte 15 minut.
  4. Mezitím připravte bazalkové pesto. Bazalku rozmixujte s olivovým olejem, piniovými oříšky a citronovou šťávou najemno. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Hrášek se zeleninou rozmixujte tyčovým mixérem na jemný krém. Ochuťte solí, pepřem, ovesnou smetanou a 2 lžícemi připraveného bazalkového pesta. Zbytek pesta použijte na ozdobení polévky. Podávejte s čerstvým chlebem nebo semínkovými krekry. Dobrou chuť! 🙂
Hrášková polévka s bazalkovým pestem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat