Bezlepkové Hlavní jídlo Luštěniny Předkrmy a pomazánky Recepty Tofu & Tempeh

Hráškový hummus s medvědím česnekem a tempehem

Hráškový hummus dělám poměrně často. Většinou ho rozmixuju jen se špenátem, v jarní sezóně přidávám i medvědí česnek, s ním to teprve má správný grády. Když hummus nenamažu na chleba jako pomazánku, orestuju k němu tempeh, přihodím klíčky a vcuku letu je z toho hlavní jídlo. Krásný, zdravý, jarní, zelený a vydatný! 💚

Počet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 60 minut

Ingredience:

  • 200 g zeleného hrachu v sušeném stavu
  • 1 hrst (cca 60 g) čerstvého špenátu
  • 1 hrst (cca 25 g) medvědího česneku + na posypání
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého mletého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g uzeného tempehu
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • na ozdobu: čerstvý hrášek, hráškové výhonky

Postup:

  • Zelený hrách properte ve vodě. Dejte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byla zhruba 2 cm na hrachem a vařte pod pokličkou a na mírném stupni 40 minut do změknutí. V průběhu varu kontrolujte, jestli se hrách nepřipaluje.
  • Uvařený hrách i se zbylou vodou rozmixujte se špenátem, medvědím česnekem, solí, pepřem a olivovým olejem. Lze také přidat pár kapek citrónové šťávy. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody.
  • Tempeh nakrájejte na kostičky a na slunečnicovém oleji orestujte dozlatova.
  • Hummus posypte orestovaným tempehem, čerstvým hráškem a hráškovými výhonky. Podávejte teplé i studené. Dobrou chuť! 🙂
Hráškový hummus s medvědím česnekem a tempehem

Nestačilo? Přidejte si!

Zatím žádné příspěvky

Reagovat