Na jaře vždycky vznikne chuť na něco svěžího a barevného, na něco, co po zimě postaví všechny chuťový buňky do pozoru. Na salát plný jarní zeleniny, kterou konečně zase jíme s chutí. S takovým salátem jde ruku v ruce zálivka. Já tentokrát zvolila zálivku z kešu másla, která mi přijde k chřestu, jarním bylinkám a bramborům dokonalá. Tak se inspirujte a nechte si chutnat!

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2
Ingredience salát:
- 150 g brambor grenaille
- 100 g zeleného chřestu
- 1 svazek ředkviček
- 1 hrst hráškových lusků
- 2 hrsti polníčku
- řeřicha
- 1 větvička čerstvého tymiánu
Na dresing:
- 1 lžíce kešu másla
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička tekutého medu
- špetka soli a pepře
Postup:
- Brambory dejte do osolené vody a uvařte ve slupce do měkka. Poté zceďte a nechte vychladit.
- Chřestu odkrojte tvrdé konce, nakrájejte na půlky a také vařte ve vodě zhruba 5 minut, dokud nezměkne. Zceďte a nechte vychladnout.
- Ředkvičky očistěte a nakrájejte na plátky. Hrášky vyloupejte z lusků.
- Smíchejte všechny suroviny na dresing. Měl by mít hladkou konzistenci.
- Polníček, chřest, brambory, ředkvičky a hrášek promíchejte s dresingem. Salát na závěr posypte řeřichou a čerstvým tymiánem. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky