Ovesná kaše přes noc je ta nejlepší snídaně, když už večer víte, že ráno nebudete stíhat. Večer připravíte a ráno jen vytáhnete z ledničky a jíte. Už jsem ji zkoušela s všemožným ovocem, ale kombinace s borůvkami a kokosem zatím jednoznačně vede. Do kaše lze podle libosti přidat jogurt, protein, kokos, ořechy nebo jakákoliv semínka, a hlavně, ráno ušetří aspoň 10 minut navíc. A každá minuta navíc v posteli se počítá, no ne? :)

Doba přípravy: 10 minut + chlazení přes noc
Počet porcí: 2 (celkem cca 480 g)
Ingredience:
- 100 g ovesných vloček
- 100 ml ovesného mléka (lze použít jakékoliv)
- 100 g bílého jogurtu
- 1,5-2 lžíce agávového sirupu nebo tekutého medu
- 50 g strouhaného kokosu
- 1 lžíce chia semínek
- 100 g mražených borůvek
Postup:
- Ovesné vločky smíchejte s mlékem, jogurtem, 1 lžící sirupu nebo medu, kokosem a chia semínky.
- Polovinu mražených borůvek rozmixujte. Promíchejte zhruba se 2/3 připravené směsi z ovesných vloček.
- Borůvkovou vrstvu dejte do skleniček, na ni navrstvěte zbytek směsi.
- Ozdobte druhou polovinou nerozmixovaných borůvek, zakápněte zbylým sirupem nebo medem. Dejte do lednice a nechte přes noc odpočívat.
- Druhý den vytáhněte z lednice (vytahuju zrhuba 15 minut před jídlem, aby kaše nebyla moc studená) a jezte! Dobrou chuť 🙂

Zatím žádné příspěvky