Vždycky, když jsem nemocná nebo mi něco je, mám chutě na jídla z dětství. Loupáčky, pribiňáček, nudle s mákem, knedlíky s vajíčkem nebo krupicová kaše. Právě po té moje chuťové pohárky prahly nejvíc, ale neměla jsem doma pšeničnou krupici. Zkusila jsem ji s pohankovou a taky byla výborná!
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: 10 minut + namáčení přes noc
Suroviny:
- 500 ml (mandlového) mléka
- 60 g pohankové krupice
- 1 větší špetka soli
- 1 lžíce (mandlového) másla
- skořice
- ovoce a máta na ozdobení
Postup:
- Krupici dejte do hrnce a zalijte mlékem. Rozmíchejte metličkou a nechte namáčet přes noc v lednici anebo alespoň hodinu.
- Krupici osolte a pozvolna a za stálého míchání přiveďte k varu. Vařte 3-4 minuty do zhoustnutí.
- Kaši dejte bokem a vmíchejte skořici a máslo. Dejte na talíř a ozdobte podle své fantazie a chuti. Dobrou chuť! 🙂

1 Comment
Jak správně připravit pohanku | inspiredkitchen.cz
27/03/2022 at 16:39[…] Pohanková krupicová kaše […]