Asijská kuchyně je prostě báječná. Voní bylinkami, křupe zeleninou, občas pekelně pálí a vždycky mě dostane! Stejně jako tyhle rýžové nudle se zeleninou a houbami, které vynikají velmi jednoduchou kombinací pouze pár surovin. A připravené jsou rychleji, než řeknete wok!
Čas na přípravu: 20 minut
Množství: 2 porce
Ingredience:
- 440 gramů rýžových nudlí (můžete použít jakékoliv, ale zvolte raději silnější, které se při smažení nebudou trhat a chytat na pánev)
- 1 lžíce rýžového oleje
- 2 – 3 malá zelí pak choi
- půlka červené papriky
- 1 mrkev
- hrst čerstvých zelených fazolek
- 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek
- 1 jarní cibulka
- 3 lžíce sojóve omáčky Shoyu
- asijské bylinky podle chuti (koriandr, thajská bazalka, perilla… cokoliv najdete ve vietnamském chlaďáku:)
Postup:
- Jako první si připravte houby a nudle. Dejte houby shitake do malé misky a zalijte je vroucí vodou, aby změkly. Nudle připravte podle návodu, sceďte a propláchněte pod studenou tekoucí vodou.
- Pak si připravte zeleninu – mrkev, fazolky, pak choi a papriku nakrájejte na nudličky, jarní cibulku na kolečka. Nakrájejte i houby, jakmile budou měkké.
- V pánvi (ti šťastnější ve woku) rozpalte lžíci rýžového oleje. Vsypte nakrájené houby a asi 2 minuty opékejte. Pak přijde na řadu zelenina. Té bude stačit chvilka, aby získala barvu a mírně změkla, ale pořád zůstala křehká.
- Přidejte nudle a zalijte sójovou omáčkou.
- Na závěr vsypte pak choi a promíchejte s teplými nudlemi, aby zavadlo. Rýžové nudle se zeleninou rozdělte do misek a ozdobte asijskými bylinkami a nakrájenou chilli papričkou 🌶 Dobrou chuť! 🙂

Rýžové nudle se zeleninou a houbami
Zatím žádné příspěvky