Chuť kozího sýra buď milujete, nebo nesnášíte. Popravdě i já mu pořád nemohla přijít na chuť, ale zjistila jsem, že kozí i ovčí sýry mají méně laktózy než kravské, a proto jsou lépe stravitelné. Od té doby to s kozím sýrem občas zkusíme, ideálně v kombinaci se sladkokyselým granátovým jablkem, kdy nejvíce vynikne jeho chuť. Ať už je vaše zkušenost s kozím sýrem jakákoliv, zkuste tento salát – třeba mu dáte ještě šanci 🙂
Čas na přípravu: 15 minut
Množství: 1 porce
Ingredience na salát:
- směs listových salátů
- kousek okurky
- cherry rajčata
- půlka zeleného kyselejšího jablka
- zrníčka z půlky menšího granátového jablka
- čerstvý tymián
- čerstvý kozí sýr
Ingredience na zálivku:
- čerstvě namletý pepř
- sůl
- sirup z granátového jablka
- dýňový olej
Postup:
- Omyté salátové listy naskládejte do mísy nebo na talíř. Pokračujte s okurkou nakrájenou na tenké plátky, jablkem, cherry rajčátky a kozím sýrem, který posypejte zrníčky granátového jablka.
- Na zálivku smíchejte všechny ingredience dohromady a lehce ji pokapejte na salát, který ještě ozdobte snítkou čerstvého tymiánu. Nechte si chutnat! 🙂

Salát s kozím sýrem a granátovým jablkem
1 Comment
Ve spíži Inspired Kitchen | inspiredkitchen.cz
08/01/2018 at 20:21[…] z granátového jablka. Je méně kyselý, má plnou ovocnou chuť a dobře funguje i třeba v salátu s kozím sýrem a granátovým jablkem. Jablečný ocet kupuji v DM, kde lze asi litr jablečného octa stojí cca 45 – 50 Kč. […]