Slané tyčinky se osvědčily jako zobání k pivu nebo vínu, jsou super občerstvení pro na návštěvy, anebo prostě jen tak. Tyčky doporučuji dělat co nejtenčí, protože pak jsou správně propečené a křupavé 🙂
Počet porcí: cca 20 ks
Doba přípravy: 45 minut + 1 hodina chlazení v lednici
Suroviny:
- 30 g lněných semínek
- 50 ml vody
- 180 g mouky pšeničné hladké
- 5 g soli
- 1/2 lžičky drceného kmínu
- 5 g kypřícího prášku do pečiva
- 50 g másla
- 2 vejce (jedno do těsta, druhé na potření)
- sůl, kmín, mák nebo sezam na posyp
Postup:
- Lněná semínka namočte do vody a nechte alespoň půl hodiny nabobtnat.
- Promíchejte mouku, sůl, kmín a kypřící prášek.
- Máslo s vejcem vyšlehejte do pěny. Pak zašlehejte směs s lněnými semínky.
- Všechno smíchejte dohromady. Vznikne tužší těsto, které zabalte do fólie a dejte do lednice na 1 hodinu vychladnout.
- Z těsta vyválejte tenké tyčinky, které dejte na plech vyložený pečícím papírem. Potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte solí/kmínem/mákem/čímkoliv, co máte rádi.
- Pečte dozlatova/dokřupava v troubě rozehřáté na 220°C cca 15-20 minut. Dobrou chuť 🤗

Zatím žádné příspěvky