Máte chuť přidat trochu Asie do kuchyně a zároveň si nechcete lámat hlavu nad nedostupnými surovinami? Uvařte si tofu s rajčaty!
Je to jednoduché, rychlé a chutné jídlo, na které nepotřebujete nic speciálního. Všechny suroviny lze sehnat velmi snadno. Pokud chcete něco ostřejšího, přidejte chilli papričku 🌶, ale tradiční verze není příliš pálivá. O to výraznější je právě chuť rajčat, česneku, jarní cibulky a rybí omáčky. Tu můžete nahradit klasickou solí, pokud chcete vege verzi.
Tofu s rajčaty je navíc extrémně rychlé jídlo. Když máte rýži uvařenou předem, tak je jídlo za 15 minut na stole. 🙂

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Suroviny:
- 400 g přírodního tofu
- 1 velký stroužek česneku
- 2 jarní cibulky
- 4 rajčata
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- sezamový olej
- 1 lžíce sriracha omáčky
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžičky cukru
- jasmínová rýže k podávání
Postup:
- Tofu nakrájejte na plátky silné cca 1 cm. Česnek nakrájejte na plátky, jarní cibulku na kolečka a čerstvá rajčata na malé kousky.
- V pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm tofu z obou stran dozlatova.
- Přidejte česnek a restujte další 2 minuty, aby se rozvoněl. Dejte pozor, ať se nepřipálí, pak zhořkne – podle potřeby přidejte další olej.
- Do pánve přidejte čerstvá rajčata a rajčata z plechovky. Duste cca 5 minut.
- Jakmile budou rajčata měkká, vmíchejte sriracha a rybí omáčku, cukr, jarní cibulku a další minutku poduste.
- Podávejte s rýží a jarní cibulkou. Dobrou chuť! 😊

Zatím žádné příspěvky