Sladkého zase tolik nejím, většinou jen ráno a mnohem spíš mě načapáte, jak bužíruju něco slaného, ale jakmile je v něčem mák, nenechám se moc dlouho přemlouvat. Tenhle tvarohový koláč s mákem se asi zařadí k mým oblíbeným. Není přeslazený, ale chuť po sladkém uspokojí, díky tvarohu zasytí a s ovocem je to super snídaně nebo vydatnější svačina. A když jste na něj sami jako já, protože druhá polovička mák nerada, máte co snídat na několik dní dopředu! 😀

Počet porcí: 1 koláč (koláčová forma o průměru 18 cm)
Doba přípravy: 20 minut + 45 minut pečení
Ingredience:
- 300 g ovesných digestivních sušenek (používám značku Gullón)
- 80 g rozpuštěného másla + na vytření formy
- 500 g tvarohu
- 3 vejce
- 90 g březového cukru (xylitolu)
- 100 g mletého máku
- ostružiny, granátové jablko a máta na ozdobu
Postup:
- Sušenky rozmixujte najemno. Promíchejte s rozpuštěným máslem. Poté natlačte do formy lehce vymazané máslem. Sušenková vrstva by měla být stejnoměrně rozmístěná i bocích.
- Tvaroh vyšlehejte s vejci. Přidejte mák, sladidlo a poté nalijte do formy na sušenkovou vrstvu.
- Pečte 45-50 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Nechte vychladnout na mřížce, poté ozdobte čerstvým ovocem a mátou. Dobrou chuť. 🙂

Zatím žádné příspěvky