Asi všichni chceme v parných dnech trávit v kuchyni jen tolik času, kolik je nezbytné. Tohle jídlo je přesně pro tyhle chvíle, je lehké, z letních surovin, dá se jíst i studené a nezabere moc času. Pokud za žádnou cenu nechcete zapínat troubu, protože už tak doma máte jak ve skleníku (nejsem v tom sama, že ne?), rajčata s cibulí se dají ogrilovat i na pánvi. Pečení zeleniny ale vřele doporučuju, cibule krásně zesládne, rajčata dostanou intenzivnější chuť… a se spoustou čerstvých bylinek je to pecka. Ti, co nokům nefandí, nechť uvaří místo noků těstoviny 🙂

Počet porcí: 2
Doba přípravy: 30 minut
Ingredience:
- 250 g barevných cherry rajčátek
- 1 velká červená cibule
- 300 g bramborových gnocchi
- 1 lžička sušené bazalky
- čerstvá bazalka
- čerstvý tymián
- 125 g kuliček mozzarelly
- olivový olej na dochucení (není nutné)
- sůl a černý mletý pepř podle chuti
Postup:
- Rajčátka rozkrojte na poloviny. Cibuli nakrájejte na měsíčky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a opepřete. Pečte 15 minut na 170 °C.
- Mezitím uvařte gnocchi – postupujte podle návodu. Já je hodím do vroucí osolené vody a vařím tak 2-3 minuty. Pak scedím a hned dávám k upečeným rajčatům. Podle chuti osolte, opepřete, posypte sušenou bazalkou a promíchejte. Přidejte kuličky mozzarelly, čerstvou bazalku a tymián. Můžete ještě dochutit pár kapkami olivového oleje. Pak hned podávejte. Dobrou chuť! 🙂

Zatím žádné příspěvky