Není jednoduššího a variabilnějšího dezertu, než je crumble! Dá se připravit z různého ovoce, všelijak obměňovat drobenku, hrát si s kořením, péct ho ve velké koláčové formě nebo v malinkatých mističkách, aby měl každý tu svou, prostě možností je tu opravdu hromada a nic není zakázané 🙂 Já jsem vyzkoušela kombinaci jahod a rebarbory, do drobenky dala ovesné vločky, špaldovou mouku, trochu sušeného zázvoru a skořici. A všechno dohromady to bezvadně funguje 🙂

Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí: 1 koláčová forma (Ø 18 cm) nebo 2 malé (Ø 10 cm) formičky
Ingredience:
- 250 g čerstvých jahod
- 3 stonky rebarbory
- 4 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 100 g ovesných vloček
- 150 g špaldové polohrubé mouky (lze použít i jemně mletá)
- 50 g tekutého medu
- 80 g másla + na vymaštění
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky sušeného mletého zázvoru
- špetka soli
Postup:
- Jahody a rebarboru očistěte, pak nakrájejte na malé kostičky. Promíchejte s třtinovým cukrem a kukuřičným škrobem.
Tip: Ovoce nakrájejte den předem, zasypejte cukrem a dejte do lednice odležet přes noc. Jahody pustí šťávu a jejich chuť se zvýrazní.
- Ovesné vločky smíchejte s moukou, medem, nakrájeným máslem, skořicí, mletým zázvorem a špetkou soli. Rukama zpracujte v drobenku.
- Nakrájené ovoce rozprostřete do zapékacích misek (nebo formy) vymaštěných máslem. Pak zasypejte drobenkou. Pečte 20-25 minut v troubě rozehřáté na 180 °C. Dobrou chuť! 🙂


Zatím žádné příspěvky